GPS Trackers

green-satellite
mobile

GPS Trackers

Τι είναι τα gps trackers

Οι μονάδες εντοπισμού GPS trackers είναι συσκευές που χρησιμοποιούν το Global Positioning System για να προσδιορίσουν την ακριβή θέση ενός οχήματος, προσώπου, ή άλλου περιουσιακού στοιχείου, μπορούν να καταγράψουν άμεσα τη θέση ενός συγκεκριμένου στόχου ή να στείλουν δεδομένα σε τακτά χρονικά διαστήματα στον χρήστη. Τα καταγεγραμμένα δεδομένα θέσης μπορούν να αποσταλούν από τη μονάδα παρακολούθησης στον κάτοχο της συσκευής ή μπορεί να μεταδοθούν σε μια κεντρική βάση δεδομένων (server) μέσω υπολογιστή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου και με λήψη μηνυμάτων (SMS) οι συσκευές μας επιτρέπουν να έχουμε την θέση του στόχου, εμφανίζοντας στον χάρτη είτε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που λαμβάνει το σημείο εντοπισμού ό δέκτης GPS είτε σε πραγματικό χρόνο (GPRS) χρησιμοποιώντας το λογισμικό εντοπισμού GPS. Το λογισμικό εντοπισμού δεδομένων είναι διαθέσιμο για όλα τα σύγχρονα smartphones ή tablets. Έχουν μικρό μέγεθος, δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι. Παρέχουν ασφαλείς πληροφορίες του στόχου προειδοποιώντας για τα πάντα, παρακολουθούν ότι κινείται, λειτουργούν και ως αντικλεπτικά αυτοκινήτων, σας απαλλάσσουν από το άγχος της αμφιβολίας, της άσκοπης μετακίνησης, της κλοπής κλπ. Τα GPS Trackers λειτουργούν ως συναγερμοί, εντοπίζοντας σε δευτερόλεπτα μέσω δορυφόρων “satellite” μπορούν να εποπτεύσουν με ακρίβεια και στόλους οχημάτων – εταιριών.

Ένα GPS tracker  περιέχει ουσιαστικά τις μονάδες GPS και GSM για να μπορεί ο χρήστης να λάβει το σήμα GPS, υπολογίζοντας τις συντεταγμένες και όλα τα στοιχεία εντοπισμού (πχ. θέση του στόχου, ώρα, ημερομηνία, ταχύτητα κλπ) Υπάρχουν καταγραφείς δεδομένων που περιέχουν μεγάλη μνήμη για αποθήκευση συντεταγμένων και μέσω μόντεμ GSM/GPRS μπορούν να διαβιβάζουν τις πληροφορίες αυτές σε έναν κεντρικό υπολογιστή, μέσω GPRS σε μορφή πακέτων IP. Ένα καταγραφικό GPS καταγράφει τη θέση της συσκευής στιγμιαία ή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα σύγχρονα συστήματα εντοπισμού GPS διαθέτουν εσωτερική μνήμη, είτε υποδοχή κάρτας μνήμης για πρόσθετη καταγραφή πληροφοριών. Αυτό επιτρέπει το κατέβασμα των δεδομένων καταγραφής της πορείας για περαιτέρω ανάλυση σε έναν υπολογιστή όταν γίνεται χρήση GPRS. Τα tracklist (σημεία ενδιαφέροντος της λίστας) μπορεί να είναι σε μορφή GPX, KML, NMEA ή σε άλλη μορφή. Σε περιπτώσεις, ιδιωτικών ερευνών, οι καταγραφείς δεδομένων GPS χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση ενός στόχου, την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων, ή την προσωπική παρακολούθηση και εντοπισμό ενός ατόμου ή οχήματος από μεγάλη απόσταση χωρίς την ανάγκη οπτικής επαφής. Τα σύγχρονα συστήματα εντοπισμού GPS διαθέτουν πληροφορίες θέσης της συσκευής, καθώς και άλλες πληροφορίες όπως η ταχύτητα, ή ακόμα να υπολογίσουν τη στάθμη καυσίμου ή την θερμοκρασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, αποστέλλοντας τα σε server που έχει οριστεί και στη συνέχεια να αποθηκεύσουν και να αναλύσουν αμέσως τα δεδομένα.

Τρόπος λειτουργίας ενός gps tracker

Μέσω μηνυμάτων SMS:

Μία συσκευή gps tracker  μπορεί να στέλνει μέσω τηλεφώνου μηνύματα γραπτού κειμένου SMS στιγμιαία ή ανά διαστήματα μέσω εντολής, το οποίο περιέχει τα δεδομένα από το δέκτη GPS. Εκεί μπορούμε να δούμε όλα τα στοιχεία για τις ασφαλείς πληροφορίες άμεσου εντοπισμού. Όπως το τι συμβαίνει εκείνη την ώρα που μας ειδοποιεί η συσκευή (αιτία) και το ακριβές σημείο που μας στέλνει την τοποθεσία του, μέσω αποστολής του link με τους χάρτες google. Όλες οι συσκευές μπορούν ειδοποιήσουν αυτόματα ή κατ’ επιλογή, να μας στείλουν ακαριαία τη θέση τους με μία αναπάντητη κλήση από το κινητό μας. Στην περίπτωση αυτή η κάρτα χρειάζεται χρόνο μηνυμάτων sms Την τελευταία πενταετία διατίθενται αποκλειστικές εφαρμογές για το κοινό σε τηλέφωνα iPhone, Android, Windows κλπ. που απλοποιούν τον τρόπο λειτουργίας.

Μέσω GPRS (data)

Μία συσκευή gps tracker μπορεί να στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για live παρακολούθηση  Ο εντοπισμός GPS σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιείται σε εμπορικούς στόλους οχημάτων και αναφέρεται γενικά σε συστήματα τα οποία ενημερώνουν για τη θέση τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα πχ ανά (10 δεύτερα,15 δεύτερα, 30 δεύτερα 1 λεπτό, 2 λεπτά ή ανά 5 λεπτά κοκ) ενώ το όχημα κινείται. Από έναν υπολογιστή ή laptop μπορούμε να ελέγχουμε ταυτόχρονα την κίνηση σε real time όσων οχημάτων, σκαφών ή κινούμενων μερών επιθυμούμε. Τα συστήματα εντοπισμού GPS που χρησιμοποιούνται σε εμπορικούς στόλους, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις ώστε να διαβιβάζουν τα δεδομένα εισόδου θέσης σε έναν καθορισμένο ρυθμό ενημέρωσης ή για ένα μεμονωμένο γεγονός (εκκίνηση οχήματος,  άνοιγμα /κλείσιμο πόρτας, βοηθητικού εξοπλισμού on/off, υπέρβαση περιμετρικής γεώφραξης, ταχύτητας, κλπ.) ενεργοποιώντας τη μονάδα για τη μετάδοση δεδομένων. Στην περίπτωση αυτή η κάρτα χρειάζεται χρόνο data (internet)

Εν κατακλείδι

Οποιαδήποτε συσκευή για να μπει σε κατάσταση λειτουργίας, χρειάζεται απαραίτητα μία κάρτα sim. Ανάλογα τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργήσουμε τη συσκευή, χρειαζόμαστε χρόνο μηνυμάτων (sms) ή χρόνο data (internet). Ωστόσο οι συσκευές τελευταίας γενιάς, παρέχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ταυτόχρονα και με τους 2 τρόπους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω μηνύματος sms (για παράδειγμα όταν υπάρξει παραβίαση ή το όχημα ξεκινήσει να κινείται) και παράλληλα να βλέπουμε την πορεία του  που διαγράφει πάνω στον χάρτη. Tότε η κάρτα sim χρειάζεται χρόνο sms και data

Ποιο gps tracker να επιλέξω;

Οι συσκευές εντοπισμού διακρίνονται σε δύο κατηγορίες.

Οι φορητές συσκευές, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς από το ένα σημείο στο άλλο. Διαθέτουν δηλαδή αυτόνομη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία και μπορούν να εξασφαλίσουν λειτουργία, ανάλογα με με το μέγεθος της μπαταρίας τους. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της μπαταρίας, αυξάνεται και ο όγκος και ανάλογα η αυτονομία της συσκευής. Ορισμένες από αυτές παρέχουν και επαρκή αδιαβροχοποίηση για τοποθέτηση σε εξωτερικούς χώρους, πχ οχήματα, γεωργικά μηχανήματα, μελίσσια, σκάφη, ζώα κλπ. Το πλεονέκτημα τους είναι η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας που μπορεί κατά περίσταση να διαρκέσει και κάποια χρόνια. Μπορούν να δεχτούν μηνύματα και να ειδοποιούν αυτόματα σε περίπτωση δόνησης, μετακίνησης, γεώφραξης κλπ. Η όπλιση γίνεται με sms και καλύπτουν ευρύ φάσμα εφαρμογών, από ανθρώπους έως  οχήματα και σταθερά αντικείμενα.

Οι σταθερές συσκευές είναι αυτές που συνδέονται με μόνιμη καλωδίωση σε κάθε όχημα (12-24V) και τροφοδοτούνται από την μπαταρία του οχήματος.  Διαθέτουν παράλληλα εφεδρική μπαταρία “backup” για να μπορούν να ειδοποιούν σε περίπτωση αποσύνδεσης μπαταρίας Απαιτούν εγκατάσταση από τεχνικό, όμως παρέχουν ευκολίες, όπως όπλιση με remote control, για λήψη αυτόματων ειδοποιήσεων χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνύματος και συνεχή τροφοδοσία ρεύματος χωρίς την ανάγκη φόρτισης της μπαταρίας. Μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν όταν πχ ανοίξει η πόρτα, ή αν πάρει ό κινητήρας μπροστά, αν αποσυνδεθεί η μπαταρία, ακόμα και να δεχτούν απομακρυσμένη εντολή για σβήσιμο κινητήρα. Με την προσθήκη σειρήνας γίνονται κανονικοί συναγερμοί με όλα τα πλεονεκτήματα ενός gps tracker.

Η επιλογή κάθε συσκευής είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και εξαρτάται από τις συνθήκες του χώρου τοποθέτησης αλλά και τις ανάγκες και απαιτήσεις κάθε ιδιώτη ή επιχείρισης.

 

Gps tracker – 10 λόγοι να επιλέξετε εμάς

Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε τα gps trackers στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα γνωρίζουμε καλά. Είμαστε επίσημοι συνεργάτες της Coban electronics του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής gps συστημάτων| εντοπισμού στον κόσμο.

Η 10ετή και πλέον εμπειρία στον χώρο των αντικλεπτικών συστημάτων εντοπισμού μας δίνει το προβάδισμα της εμπειρίας και τεχνογνωσίας έναντι του ανταγωνισμού. Για αυτό μπορούμε να συμβουλέψουμε σωστά πριν αλλά και μετά την αγορά του συστήματος και να να προτείνουμε την σωστότερη λύση. Διαθέτουμε γκάμα προϊόντων για κάθε τύπο συσκευής, οχήματος  και για οποιαδήποτε περίσταση.

Εισάγουμε τα καλύτερα συστήματα στις χαμηλότερες τιμές vfm. Όλες οι συσκευές έχουν τα επίσημα πιστοποιητικά ελέγχου, γνησιότητας και πληρούν τα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία.

Έχουμε ταυτότητα και παρουσία στο χώρο. Δεν είμαστε ένα απρόσωπο e-shop. Η πορεία της επιχείρησης μας έχει δείξει ότι οι πελάτες μας, ιδιώτες και εταιρίες μας εμπιστεύονται και συνεχίζουν τη μακρόχρονη συνεργασία μαζί μας.

Διαθέτουμε τεχνική υποστήριξη και λύνουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των συσκευών. Εξυπηρετούμε τηλεφωνικά ή μέσω email όλη την Ελλάδα.

Έχουμε στενή συνεργασία με πάνω από 100 αντιπροσωπείες, συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε όλη την Ελλάδα. Συνεργαζόμαστε με δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Ακούμε τις ανησυχίες του πελάτη και παρέχουμε απόλυτη εχεμύθεια σε κάθε πρόβλημα. Δείχνουμε ενδιαφέρον και βρίσκουμε λύσεις ακόμα και στα πιο πολύπλοκα αιτήματα και ανάγκες.

Έχουμε επάρκεια ανταλλακτικών για όλα τα μοντέλα, ακόμα και για τα παλαιότερες συσκευές.

Είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που παρέχουμε 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για όλες τις συσκευές μας, χωρίς καμία επιβάρυνση εκ μέρους του πελάτη.

Διαθέτουμε έμπειρους εγκαταστάτες τεχνικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που διαθέτουν οι συνεργάτες μας και η εγγυημένη εργασία, δεν αφήνουν περιθώριο για σφάλματα στον τόσο ευαίσθητο τομέα της εγκατάστασης. Γι αυτό η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος από τους δικούς μας ανθρώπους, θα σας εξασφαλίσει την μακρόχρονη και ομαλή λειτουργία της συσκευής αλλά και του πολύτιμου οχήματος σας.

Leave a reply